Η Ερμιόνη  είναι  μία κωμόπολη πολύ κοντά στην Αθήνα (2 ώρες με το αυτοκίνητο ή με το ιπτάμενο δελφίνι) που έχει  πολλά να προσφέρει.  Είναι ένα πανέμορφο χωριό  που βρίσκεται πάνω σε μια χερσόνησο απέναντι από το κοσμοπολίτικο νησί της Ύδρας, ζωντανό όλο τον  χρόνο, με φιλικούς  κατοίκους  και  με πολύ καλά  εστιατόρια και  ταβέρνες τα περισσότερα δίπλα στη θάλασσα.

Το  δασάκι   Μπίστι στην άκρη της  χερσονήσου  είναι το στολίδι  της  Ερμιόνης  όπου μπορείς  να περπατήσεις  (μέρα και νύχτα) ή  να  κολυμπήσεις (ειδικότερα το πρωί για τους μυημένους) . Γύρω από την Ερμιόνη υπάρχει μια μεγάλη ακτογραμμή με λίγες οργανωμένες  και πολλές μη οργανωμένες παραλίες.

Το Treehouse Holiday Homes με τα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και στούντιο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου της Ερμιόνης. Μία ιδανική, ήσυχη  τοποθεσία  για  αυτούς  που επιθυμούν τις διακοπές τους σε ένα φιλόξενο και φιλικό περιβάλλον με ιδιωτικότητα και χωρίς τη φασαρία των πολλών επισκεπτών και του κέντρου/λιμανιού.

Η ιδιαίτερη τοποθεσία του στην κορυφή του λόφου προσφέρει πανοραμική θέα, ησυχία και πολύ εύκολο πάρκιν. Περπατώντας  στο δάσος Μπίστι , στο φαράγγι Καταφύκι, στην παλιά πόλη ή στην κορυφή του λόφου στο εκκλησάκι της Αγίας Ερμιόνης μπορείς να ανακαλύψεις  τις ομορφιές της και να ηρεμήσεις.

Το χωριό της Ερμιόνης είναι όμορφο όλες τις εποχές του έτους καθώς έχει μόνιμους κατοίκους και όμορφη καθημερινή ζωή. Με πολύ ήπιο κλίμα όλο τον χρόνο, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται το καλοκαίρι  από 30-35°C  και τον χειμώνα 10-14°C, προσφέρεται για διακοπές μικρής ή μεγάλης διάρκειας όλο το χρόνο.

Στην Ερμιόνη υπάρχουν  πολλά  παραδοσιακά σπίτια και κάποιες εξαιρετικές τοποθεσίες για φωτογράφηση. Υπάρχουν επίσης ένα λαογραφικό μουσείο σε όμορφο παλαιό κτίσμα, μουσείο παιχνιδιού, 5 εκκλησίες, 2 τράπεζες, ταχυδρομείο, 3 φαρμακεία, 3 σούπερ μάρκετ, πολλά μπάρ και καφετέριες αλλά και πολλά εστιατόρια και ταβέρνες με εξαιρετικό φαγητό.

Τα “Μαντράκια” είναι το δεύτερο λιμάνι τη Ερμιόνης στη νότια πλευρά της χερσονήσου και είναι εξίσου “ζωντανό” όσο και το κεντρικό λιμάνι στη βόρεια πλευρά. Για όσους ενδιαφέρονται για σπόρ και δραστηριότητες υπάρχουν δύο δημόσια γήπεδα τέννις δίπλα στη θάλασσα και μόλις 2 λεπτά από τα διαμερίσματα του Treehouse, υποβρύχεις καταδύσεις και θαλάσσια σπόρ στο Πορτοχέλι. Η Ερμιόνη είναι γνωστή για τα τοπικά της προϊόντα όπως το ελαιόλαδο και τα πολύ γλυκά ρόδια. Η τοπική κουζίνα είναι ένα εκλεκτό μίγμα φρέσκου ψαριού, κρέας, φρέσκα λαχανικά, λεμόνι, κρεμμύδι, σκόρδο και μπαχαρικά.